DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Tradiční košt pálenek 2017

A je rozhodnuto!!!

Výstava pálenek pro veřejnost byla dne 8. dubna 2017

od 15 hodin opět v sále HZS Velké Meziříčí.

Letos byla malá změna v kulturním programu. Členové Kung-Fu "Akademie Yulong" a rovněž starší tanečnice country tanců "Kosatky" jsou sice výborní, ale přeci jen, vystupovali již na několika posledních ročnících Tradičního koštu. Proto jsme se rozhodli udělat malou změnu - určitě se Vám také líbili.

 


A ještě malá informace pro milovníky výstav pálenek:
Někteří naši příznivci a rovněž vystavovatelé zaslali vzorky svých destilátů do Prostějova na "Mostkovické kaléšek" - tak jim držme palce, aby získali ocenění.

Vyhodnocení mají dne 25. března a výstavu pro veřejnost jako my, tedy 8. 4.

Dle výsledkové listiny jsme jim odnesli pár diplomů za velmi slušné umístění smiley.
Oni zase poslali své vzorky k nám, a odnesli si na oplátku pár diplomů z našeho koštu k nim sad. Ale přejeme jim to, vždyť je to pěkná soutěž.

Máte již vypáleno?
Pravda, meruňky se letos moc nevydařily, všichni naříkali. Ale kdo je bude vystavovat, bude mít zajisté velkou šanci vyhrát kategorii, protože bude pravděpodobně málo zastoupená.

Slyším i nářky nad švestkami, ale v našem kraji to asi nebude nejhorší. No, vždyť se jenom podívejte na fotku, kde je moje první, pořádná úroda z mladých stromů. Tak jen ať hezky dozrají, zkvasí a vytečou v plné své síle. Že by pálenka z nich zabodovala? Uvidíme, ale slivovička bude zpracovaná s láskou!!!!   heart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tak ať se vám daří a máte vynikající pálenku. Já již švestky, které jsou na obrázku, vypálil. Slivovička z nich nechutná vůbec špatně, uvidíme.
A ještě jedna smutná zpráva. Na jaře 2017 jsem kontroloval stav stromků a zjistil jsem, že nějaký "milovník" švestek mně takhle vzrostlý stromek vykopal. Tak mu vzkazuji, ať mu uschne i s jeho rukou!!!