DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Tradiční košt pálenek 2016

Vážení návštěvníci našich webových stránek.

Příjem vzorků pálenek a likérů do letošního 12. ročníku
Tradičního koštu pálenek byl dne 2. dubna uzavřen.

Letos je to poprvé, kdy jsme příjmali do soutěže i likéry. Sešlo se jich 30 vzorků.
Potvrdilo to naši domněnku, že o tuto kategorii bude zájem. Kromě klasických višňovek, ořechovek apod., tam jsou i jiné velmi zajímavé vzorky. Nahlédněte do výsledkové listiny.
Doporučovali jsme, abyste vystavovali likéry o obsahu alkoholu od 20 do 40%
a cukrovitosti kolem 100 g na litr. Ve většině případů tomu tak bylo, což nás těší.
Děkujeme za dvě "sladké" dámské komise, že se neopily (vlastně byl tam i chlap surprise).

Letošní rok bylo vystavováno celkem 209 vzorků destilátů, včetně likérů. Je to znovu větší počet vzorků než minulé roky (kromě jubilejního desátého ročníku).
Zájem o vystavování neklesá, a to je dobře. Vždyť proč se nepochlubit, co dobrého doma užíváme za "medicínu". Letos diplomy obdržely nejen první tři místa, ale všechny pálenky, které dostaly 16 a více bodů. Byl to diplom bez umístění, za to s názvem: "vynikající pálenka". Opravdu byly dobré a ocenění si zasloužily.

Jsme potěšeni, za vaši návštěvu - přišli jste, ochutnali a nebáli se, že byste to nezvládli. Vždyť na výstavě se opravdu jen degustuje v malinkatém množství. Tak je možno ochutnat třicet, ba i více pálenek. Navíc se všichni mohli občerstvit dobrým uzeným masem, sýrem a vše zapíjet vodou, což je to nejlepší, aby se uchránili od trapasu. Budeme rádi, pokud tuto ojedinělou výstavu doporučíte i svým známým.

 

Mapka s vyznačenou cestou do sálu HZS ve Velkém Meziříčí je zveřejněna v ročníku 2014 v záložce "2014 - jubilejní desátý ročník".

heart heart heart

A ještě něco pro zasmání. Již pan Werich řekl něco v tom smyslu, že: "Nad blbostí nejde zvítězit".

Naštěstí "malý" český člověk si dokáže poradit v každé situaci.

Dovětek - na webových stránkách Atlas.cz byla dne 26.3. zveřejněna tato zpráva:

"Málokterá změna zákona vzbuzuje v Poslanecké sněmovně tolik emocí jako novela o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek. Jedním z hlavních důvodů je obava poslanců, že ministerstvo zdravotnictví chce zakázat košty vína a slivovice. Poslanci proto přišli s návrhy, které ochutnávání ponechají a avizují, že už mají zajištěnou podporu mnoha kolegů. Ministerstvo se přitom brání, že žádný zákaz nikdy nehrozil."